Bireysel Psikoterapi
“Sorunlarınızdan Kurtulun.”
Bireysel terapi ya da bireysel psikoterapi, danışan ile psikoterapist arasında birebir şekilde gerçekleştirilen, psikolojik değerlendirme ve psikoterapötik müdahalelerin kullanımı gibi süreçleri içeren, yapılandırılmış, amaca yönelik, danışan ve psikoterapist arasındaki güven ilişkisine dayanan çalışmalardır.
Psikoterapinin Amacı
Psikoterapi sürecinde amaçlanan şey en temelde bireyin psikolojik iyilik halinin arttırılmasıdır. Psikoterapi süreci bireylere aynı zamanda problem çözme becerisi, ilişki ve iletişim becerileri, sosyal beceriler, duygu düzenleme becerileri gibi çok çeşitli konularda ilerleme olanağı sağlar.
İçsel Çatışmalar
Yüzleşme
Bireysel psikoterapide birey kendi var oluşunu tehdit eden, düşüncelerini açmaza sokan, duygusal olarak karmaşa yaratan içsel çatışmalarını öncelikle söze döküp tanımlar, ardından bu çatışmaları anlamlandırarak gerçek çatışmalarıyla yüzleşir.
Bu süreç kişinin kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiği ve yaşantıladığı bir süreçtir. Terapi süreci geçmişin kalıntıları ve gelecek endişeleri arasındaki bir yolculuktur.

Bireysel Psikoterapideki Sorunlar
Yaşamınızdaki birçok sorunla baş etmek için psikoterapiye başvurularak, destek ve danışmanlık alınması sağlanabilir. Bireysel terapide çalışılan sorunlara örnek olarak:
- Aile içi ilişkilerde yaşanan zorluklar
- İletişimde yaşanan problemler
- Yoğun kaygılar
- Genel isteksizlik hali
- Uykusuzluk
- Performans kaygısı
Bireysel Psikoterapi Seansı
Terapi seansları sırasında danışan ve terapist birlikte, sorunu daha iyi anlamaya, tanımlamaya çalışır, bu soruna katkıda bulunan farklı etkenleri araştırır. Etkenlerin farkına varıldıktan sonra, yaşanan sorun ile ilgili değişimin sağlanması ve bu sorunla başa çıkma yöntemlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Terapi süreci devam ederken terapist, gerekli görürse danışanı tıbbi yardım alması için bir psikiyatrist ya da başka bir uzmana yönlendirebilir.
Psikoterapi belli bir probleme odaklı ve kısa süreli olabildiği gibi, daha uzun süreli ve kişinin kendisini daha etraflıca tanımaya ve dönüştürmeye yönelik de olabilir. Merkezimizde çözüm odaklı kısa süreli terapi yaklaşımları çerçevesinde görüşmeler genellikle haftada bir yapılır ve bir seans ortalama 60 dakika sürer. Bireysel terapide psikoterapi seanslarının ne kadar süreceğine danışan ve terapist birlikte karar verir.
Bireysel Psikoterapiler
- Anksiyete Bozukluğu
- Panik Atak Tedavisi
- Obsesif Kompulsif Bozukluk
- Depresyon Tedavisi
- Psikolojik Travma
- Sosyal Fobi

Benzer sorunlar yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişime geçin
0534 331 13 41
ERGENLERDE SALDIRGANLIK NEDENLERİ
- By psksulecolakel
- Mart 1, 2021
- 0 Comments
YAS VE KAYIP TERAPİSİ
- By psksulecolakel
- Mart 1, 2021
- 0 Comments
SÖZCÜKLERİN HİSSETTİRDİKLERİ
- By psksulecolakel
- Ocak 31, 2021
- 0 Comments
SEVİLME İHTİYACI
- By psksulecolakel
- Ocak 30, 2021
- 0 Comments
ERGENLİKTE GÜVENLİK ARAYIŞI
- By psksulecolakel
- Ocak 29, 2021
- 0 Comments
NARSİZM…..
- By psksulecolakel
- Ocak 28, 2021
- 0 Comments